Az adapter bemutatása

Három generáció óta az OLIMAC csakis kukorica betakarító adaptereket tervezett és épített. Ez a sajátosság, ami egyedi a világon, lehetővé tette, hogy folyamatos kutatásra és technológiai újításokra koncentráljanak. A DRAGO a kiváló technológiának és gyártási minőségének köszönhetően magas teljesítményt és biztonságot ajánl bármilyen munkakörülmények között.

Automata működésű törőlécek

Az egyetlen konstrukció a világon, amely automatikus működésű törőlécekkel készül. Az OLIMAC szabadalomnak köszönhetően a DRAGO törőlécek automatikusan és külön-külön beállítják a lemezek közti rést a kukoricaszárak vastagságától függően. Az automata mechanizmus lehetővé teszi a DRAGO-nak, hogy a táblán belül követni tudja a szárvastagság változását és ehhez állítsa folyamatosan a törőlécek közötti rést. A gépkezelő nem végez beállítást a törőlécekkel kapcsolatban, így időt takarít meg, nyugodtabban dolgozik és a kukoricaszárak tökéletes fogadására állíthatja kombájnját.

Hosszabb törőhengerek: Nincs veszteség, nagyobb sebesség

A DRAGO törőhengerek hosszabbak, mint más csőtörők hengerei. Ez a rendszer könnyebben választja le a kukoricacsöveket a növényről, így elkerüli a hirtelen erős lerántás következtében történő kihullást az adapterből és növeli a betakarítás sebességét.

A kukorica tökéletes begyűjtése

Szerkezetének köszönhetően a gép teljesen a talaj közelében képes működni, valamint az oldalcsigákkal lehetővé válik az elhajlott növények felemelése, ezáltal biztosítva azoknak a kukoricacsöveknek a begyűjtését is, amelyek nagyon lent vannak, vagy melyek alacsonyan lógnak.

Hajtásház

Mindegyik sor külön, zárt olajfürdős hajtásházzal szerelt, melyeknek a meghajtása Walterscheid csúszó kuplunggal történik.

Fülesláncok

A megerősített acélból készült fülesláncok saját magukat feszítik egy rugó segítségével, mely elnyeli a rezgésfeszültséget. A törőhengerek hosszanti kései wolfram-karbid ötvözetből készültek. Ezek a kések megakadályozzák, hogy a növényi szárak feltekeredjenek a törőhengerekre.

Széles termékpaletta

Az OLIMAC termékpalettájáról 4-től egészen 24 sorig kínálja a DRAGO-t, melyet a megrendelő kombájntípusához gyártanak, ezáltal tökéletes a felfüggesztése és a meghajtás.

Beépített kukoricaszár szecskázó

Kérésre a DRAGO a gép alá épít egy kukoricaszár szecskázót, melynek forgó pengéi minimális energiát fogyasztanak. A szecskázó szétzúzza a kukoricaszárakat és a talajt szántásra kész állapotba hozza.

 

Napraforgó betakarításra is alkalmas

Az opcióban kapható kiegészítő késes szerelvénnyel napraforgó betakarításra is használhatjuk az OLIMAC DRAGO adaptereket.

Az összecsukható változat csökkentett szállítási szélessége

A csökkentett 3-3.20 m szállítási szélességgel könnyen közlekedhet az utakon, és jobb a láthatóság is. Az összehajtási folyamat a műszerfalról működtethető.

Automatizálás és teljes hipertechnológia a gyártás során

Az OLIMAC gyár olyan modern technológiákkal szerelt, megy a szektorban egyedivé teszi a nemzetközi gyártók között.

 

Letölthető prospektus:

 

      Olimac       Olimac GT